Green D’ sign

3D: Dream, Dare, Do!

Tuinontwerp, de stappen…

Hieronder vind u alle stappen die wij doorlopen bij het ontwerpen van uw droomtuin.

 

De basis

Tijdens het maken van een tuinontwerp wordt er aandacht geschonken aan verschillende factoren: Schaduw, zon, grondsoort en afwatering. Naast deze natuurlijke elementen wordt er ook rekening gehouden met terrassen, vijvers, waterornamenten etc. Deze factoren dienen een goede doordachte locatie te krijgen.

De beplanting, de bestrating en de ornamenten worden zodanig op elkaar afgestemd dat dit binnen het tuinontwerp past. Indien gewenst kunt u bestaande elementen uit de tuin gebruiken in uw nieuwe tuinontwerp.

Tekeningen

U kunt kiezen voor een met de hand ontworpen tekening, deze is 2D. Ook kunt u kiezen voor een 2D en/of 3D tekening welke is ontworpen met de computer. Onze voorkeur gaat uit naar 3D, omdat u daarbij een veel gedetailleerder beeld krijgt van uw droomtuin.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan bestaat uit een tekening en een lijst van de geselecteerde planten en bloemen. In dit plan wordt aandacht besteed aan de goede combinatie van de uiteindelijke grootte van de beplanting, van groenblijvende en bladverliezende planten en bomen en van bloem en bladkleur. Hierbij wordt rekening gehouden met de lichtval en de grondsoort in uw tuin.

Op de tekening staat welke beplanting op welke plaats hoort door middel van een code, deze code kunt u terugvinden in de beplantingslijst met voorbeeld en uitleg over de plant en boom.

Elektriciteits- en verlichtingsplan

Het elektriciteitsplan bestaat uit een tekening waar de stroomleidingen, elektriciteitspunten en verlichtingsornamenten op staan weergegeven.

Daarbij krijgt u een verlichtingsplan waar uitgebreid de best te gebruiken verlichtingsornamenten staan afgebeeld met een code die op het elektriciteitsplan staat beschreven. Zo kunt u in één oogopslag zien welk ornament op welke plaats hoort.

Beregeningsplan

Het beregeningsplan bestaat uit een tekening en een lijst. Op de tekening staan de waterleidingen en de sproeipunten weergegeven. Elk sproeipunt heeft een eigen code, die u kunt terug vinden in de beregeningslijst die voorzien is met een voorbeeld van het best te gebruiken product en uitleg.

Bij het maken van de keuze wordt rekening gehouden met het te besproeien oppervlak, de plantsoort of gazon. Ook wordt er als u bijvoorbeeld grondwater als waterwinning gebruikt voor de beregening gekeken naar de kwaliteit van het grondwater, zodat uw installatie daar optimaal beschikbaar voor is. Dit geldt niet als u leidingwater gebruikt, wat voornamelijk in kleinere tuinen het geval is.

Begeleiding

Als u de tuin laat aan leggen door een hovenier dan adviseren wij u deze door ons te laten begeleiden. Dit houdt in dat wij dan een aantal keer langs komen, of het plan naar behoren wordt uitgevoerd. Dit om de droomtuin die wij met u hebben ontworpen tot in de puntjes te waarborgen.

Tuinaanleg

Wij werken nauw samen met hoveniersbedrijf van Hamond VOF gevestigd in Gemonde. Samen met hen zorgen wij dat uw dromen worden omgezet in realiteit.

Als u kiest om de tuinaanleg via ons te laten verlopen, krijgt u de begeleiding er gratis bij. Ook krijgt u 20 % korting op het ontwerp plus de bijbehorende plannen.

CONTACT INFORMATIE